29 Ekim 2009 Perşembe

Külahlı Pasta

MALZEMELER
--hamur--
2 yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
alabildiği kadar un
--krema--
1 lt süt
2 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1/4 paket margarin


--çikolata sosu--
3 yemek kaşığı sarelle
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
(bu malzeme benmali usulü eritilir)

YAPILIŞI
Hamuru : Verilen malzemelerle hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur, üzerine nemli bez örtülerek 1 saat dinlendirilir.Dinlenmiş hamur 7 parçaya bölünerekbeze yapılır.Her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır ve hamur 2 parmak genişliğinde kesilir.Külah kalıplar fırçayla yağlanır.Her şerit sivri yerinden başlanarak bu kalıba sarılır.Bu işlemler hamur bitene kadar (yaklaşık 35 tane çıkar) sürer.150 derece fırında pişirilir.Piştikten sonra kalıplar çıkarılır.
Kreması : 1 lt sütün içine un ve şeker katılarak krema yapılır.Kaynayana kadar karıştırılır.Kreması piştikten sonra soğumaya bırakılır.(15 dk.) Daha sonra margarin ve vanilya ile mikserle çırpılır.Krema külahların içine doldurulur.Kremanın akmaması için külahlar dik şekilde yanyana bir kaba dizilir.Külahların üzerine damla çikolata konulur.Bir gece buzdolabında bekletilir.Ertesi gün üzerine çikolata sosu dökülerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder