29 Ekim 2009 Perşembe

Köfteli Brüksel Lahanası

-----MALZEMELER-----
500 gram brüksel lahanası
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
baharat(isteğe göre)
7-8 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet sivri biber
tuz

-----YAPILIŞI-----

Brüksel lahanalarının dış yaprakları alınarak kafalrı kesilir.Ortadan bıçakla baş kısmı ayrılmayacak şekilde bölünür.Kaynar suda 5 dk. bekletilir.Diğer tarafta kıyma,baharat ve soğan harmanlanır.Lahanaların kesik kısımları elle ayrılarak kıyma doldurulur.Tencereye dizilir.Sarımsaklar doğranarak aralara serpiştirilir.Biberler halka şeklinde doğranarak lahanaların üzerine konulur.En üste domates rendesi tuz, pul biber ve biraz yağ harmanlanarak dökülür.1 çay bardağı su konularak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN... Mehtap DUYMAZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder