30 Ekim 2009 Cuma

Gül Tatlısı







--Malzemeler--
hamuru için;
½ su bardağı sıvıyağ
½ paket margarin
½ su bardağı irmik
1 yumurta
½ su bardağı şeker
½ su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

şerbeti için;
3 bardak şeker
3 bardak su
½ limonun suyu

--Yapılışı--
Un ve kabartma tozu hariç bütün hamur malzemeleri katılarak yoğrulur. En son un ve kabartma tozu katılır ve kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır . Hamur yuvarlak bir şekilde açılır ve çay bardağı yardımıyla daireler kesilir.Biri diğerinin yarısının üstüne gelecek şekilde 4 tane yuvarlak üst üste konularak yuvarlanır. Elde Edilen hamur ortadan ikiye kesilir. İki gül elde edilir. Btün hamur bitene kadar işlem tekrarlanır.güllerin ortasına fındık konulur. 180 derece fırında pişirilir. pişen hamurların üstüne fırından çıktıkdan sonra şerbet dökülür..
Şerbetin yapılışı;
Su ve şeker kaynatılır. Limon sıyı sıkılıp ocak kapatılır.

Afiyet Olsun.. Mehtap DUYMAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder