-----MALZEMELER-----
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı konserve mısır
kornişon turşu
1 adet havuç
yeşil soğan
dereotu
maydanoz
limon
zeytin yağı
tuz
pulbiber
-----YAPILIŞI-----
Yeşil mercimek ve pirinç(pirinçler biraz diri kalacak şekilde)haşlanır.Bu ikisi ayrı bir kapta karıştırılır.Üzerine mısır, kornişon turşu, küp küp doğranmış haşlanmış havuç, ince kıyılmış yeşil soğan,dereotu,maydanoz ilave edilir.Son işlem olarak göz kararı kadar zeytin yağı, tuz, pul biber ve limon eklenir.
AFİYET OLSUN...:) Mehtap DUYMAZ
29 Ekim 2009 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder