----MALZEMELER----
İç Malzemesi
500 gr yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
ceviz içi
tuz, baharat
Dış Malzemesi
500 gr ince bulgur
1 fincan irmik
1 fincan un
1 kaşık biber salçası
1 adet yumurta
tuz
----YAPILIŞI----
İç Malzemeleri: Kıyma ve kıyılmış kuru soğan kavrulur.Baharatı ve tuzu eklendikten sonra altı kapatılır ve az dövülmüş ceviz, kıyılmış maydanozeklenip soğumaya bıraklır.
Dış Malzemeleri:Bulgur bir fincan sıcak suyla harmanlanarak hafif yumuşayıncaya kadar ıslatılır.Daha sonra diğer malzemeler katılarak yoğurulur.Bulgurlar iyice pekişene kadar eller ıslatılıp hamur yoğurulur.Hamurdan isteğe göre büyüklükte parçalar kopartılıp işaret parmağı ile ortası oyularak açılır.Soğumuş içle doldurulur ve ağzı kapatılır.
Buişlemler yapılırken hamurun çatlamaması için ellerimizi ara sıra ıslatmalıyız.Bütün malzemeler bu şekilde hazırlanır ve kızgın yağda köfteler kızartılır.
** İsteğe göre haşlanabilir.
AFİYET OLSUN
29 Ekim 2009 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder