29 Ekim 2009 Perşembe

Fırında Karnıyarık



MALZEMELER
1 kg küçük patlıcan
kızartmak için sıvı yağ
250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
3-4 adet domates
bir kaç diş sarımsak
tuz ,pul biber ,karabiber






YAPILIŞI
Patlıcanlar kafası koparılmadan alaca soyulur.Ortaları yarılarak tuzlu suda bekletilir.Patlıcanla tekrar yıkanılarak bir bezle kurulanır.Bol yağda tavada kızartılır.Borcam tepsiye alınır.Bu arada ayrı bir tavada biraz sıvı yağ ,soğan ve biberler kavrulur.Üzerine kıyma eklenilerek kavurma işlemine devam edilir.3 adet domates kabuğu soyulup küp küp doğranarak kavrulmuş kıymanın üzerine eklenir.Üzerine baharatı ve tuzu ilave edilir.Domatesler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilmeye devam edilir.hazırlanan iç patlıcanların içine doldurulur.Karnıyarıkların üzerine 1 dilim domates ve yarım biber konulur.Tepsiye karnıyarıkların arasınada birkaç diş sarımsak atılır.Biraz salçalı sos yapılarak karnıyarıkların üzerinde gezdirilir.Orta dereceli fırında 20 dk. pişirilir.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder