29 Ekim 2009 Perşembe

Fırında Mantarlı Tavuk


MALZEMELER
500 gr kemiksiz tavuk eti
500 gr mantar
2 adet dolmalık biber
2 adet kuru soğar
arzuya göre domates
sıvı yağ
tuz
pul biber
karabiber
bir kaç diş sarımsak





YAPILIŞI

Bir borcam tepsi yağlanır.Tavuk etleri fileto şeklinde parçalanır.Tepsiye dizilir.Üzerine mantarlar ortadan ikiye bölünüp dizilir.En üste dolmalık biber halka şeklinde , domates ve kuru soğan yarım ay şeklinde doğranıp eklenir.Bir kaç diş sarımsak ,tuz ve baharatı eklenerek üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir.Tepsi alüminyum folyo ile kapatılarak 200 derece fırında yaklaşık 30 dk. pişirilir.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder