30 Ekim 2009 Cuma

Muhallebili Kadayıf






--Malzemeler--
Kadayıfı için ;
300 gram kadayıf
2 yemek kaşığı margarin
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşıyı tarçın
½ su bardağı çekilmiş ceviziçi

muhallebisi için;
1 litre süt
3-4 yemek kaşığı un
½ su bardağı şeker
1 paket şekerli vanilin
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı margarin

--Yapılışı--
kadayıfın tamamı buzlukta bir kaç saat dındurulur. buzluktan çıkarılıp kırılır. margarin tavada eritilip kadayıfı sürekli karıştırarak kavrulur. kavurma işlemi bittikten sonra şeker ceviz içi ve tarçını katıp karıştırılır. ocak kapatılır.. muhallebiyi hazırlarken margarin hariç bütü malzemeler karıştırılıp pişirilir. muhallebi pişip ılıdıktan sınra margarini katıp mikserle çırpılır. kadayıfın yarısını dikdörtgen borcama döküp üzreni muhallebi dökülür. kalan kadayıp muhallebinin üstüne yayılıp biraz hindistan cevizi serpiştirilir...

Afiyet olsun... Mehtap DUYMAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder