29 Ekim 2009 Perşembe

Kelek Turşusu


-----MALZEMELER-----

10-12 adet kavun keleği
5-6 adet havuç
5 adet kırmızı biber
5 adet yeşil biber
250 gram beyaz lahana göbeği
1 bağ maydanoz
5 baş sarımsak
sirke
limon tuzu
turşuluk tuz
2 yemek kaşığı şeker

------YAPILIŞI-----

Keleklerin başları kesilir.Dışları bıcakla kazınır.İçleri oyulur.Bir kabın içine lahana biberler maydanoz sarımsak 2 adet havuç istenilen büyüklükte doğranır.Üzerine braz tuz serpilerek ovulur.Çıkan su süzülür.Keleklerin içine doldurulur.Kesilen kafaları keleklerin üzerine kapatılır.Bir bidono dik olarak dizilir.Arzuya göre aralarına havuç salatalık biber konulur.Bir kapta tuzlu su kaynatılır. Soğuduktan sonra içine isteğe göre limon tuzu sirke ve şeker katılır.bidondaki malzemenin üzerine dökülür.Bidonun ağzı streç film ile sarılıp kapağı sıkıca kapatılır.Gün görmeyen ve SERİN bir yerde yaklaşık 1 ay muhafaza edilir.

AFİYET OLSUN...:) Mehtap DUYMAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder