27 Mayıs 2010 Perşembe

Şehriyeli Tavuk Salatası






---Malzemeler---
1 tane kemiksiz tavuk göğüsü
2 bardak şehriye
1 kase biberli yeşil zeytin
1 kase közlenmiş kırmızı biber
1 kase mısır konservesi
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
3-4 yeşil soğan yaprakları
1 kase doğranmış kornişon turşu

Sosu İçin;
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon'un suyu
3-4 yemek kaşığı nar ekişisi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber

---Yapılışı---
İlk önce bütün malzeme katılarak sos hazırlanır. tavuk göğüsü haşlanır. 1 bardak şehriye sıvı yağ ile kavrulur sonrasında diğer bardak şehriye katılıp 3 bardak su eklenir. Pilav gibi pişirilir(şehriye pilavı 2 renk olur). pişen şehriyenin üzerine haşlanan tavuk tiftilir. Şehriye ve tavuk soğuduktan sonra diğer malzemeler katılır.son olarak sosu eklenerek harmanlanır. servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder