22 Ekim 2010 Cuma

Susamlı Kurabiye

---Malzemeler---

1/2 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı sirke
2 yumurta (bir tanesinin beyazı ayrılacak)
1 çay bardağı susam
alabildiğince un

---Yapılışı---

ilk olarak susam teflon tavada rengi değişene kadar kavrulur. Soğumaya bırakılır. Margarin ve pudra şekeri yoğrulur. Diğer malzemeler ve susam yoğurma işlemine katılıp yoğurmaya devam edilir. Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir ve yumurta beyazına batırılır. Kurabiyeler tepsiye dizilerek 150 derece fırında pişirilir.

Zerde


---Malzemeler---

1 çay bardağı pirinç
1/2 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 tutam safran
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

süslemek için ;

fındık
tarçın

---yapılışı---

5 bardak suyun içine pirinç konulur ve yumuşayıncaya kadar haşlanır. kaynamaya başlayınca içine sıcak suda ıslatılmış kuş üzümü ve fıstık konulur. şeker karıştırılıp kaynamaya devam edilir. suda eritilmiş safran haşlanan pirincin üzerine konulur. kaynamakta olan zerdeyi suda ezilmiş nişasta ilave edilir. biraz daha kaynatılıp son olarak bir yemek kaşığı gül suyu katılır. kaynatmaya devam edilir. pişmesi biten zerde servis kaselerine alınır.soğuduktan sonra üzeri tarçın ve fındık ile süslenir

Pudinga


---Malzemeler---

kek için ;
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı galeta unu
1çay bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

şerbeti için ;
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker

kreması;
1 litre süt 1/2 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz az nişasta

---Yapılışı---

Kek;

Yumurta ile şeker çırpılır. diğer malzemeler de üzerine konularak çırpılır. bir borcam yağlanır ve borcama dökülür..

Şerbet ;

Su ve şeker kısık ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatılır.

Kreması;

süt şeker ve nişasta krema gibi pişirilir. ılıyıncaya kadar mixerle çırpılır. Krema ılıyınca 1 paket krem şanti katılır tekrar çırpılır. Pişen kekin üzerine önce şerbet dökülür. Şerbet ve kek ılıyınca ve şerbet çekilince krema üzerine dökülür.