22 Ekim 2010 Cuma

Susamlı Kurabiye

---Malzemeler---

1/2 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı sirke
2 yumurta (bir tanesinin beyazı ayrılacak)
1 çay bardağı susam
alabildiğince un

---Yapılışı---

ilk olarak susam teflon tavada rengi değişene kadar kavrulur. Soğumaya bırakılır. Margarin ve pudra şekeri yoğrulur. Diğer malzemeler ve susam yoğurma işlemine katılıp yoğurmaya devam edilir. Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir ve yumurta beyazına batırılır. Kurabiyeler tepsiye dizilerek 150 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder