22 Ekim 2010 Cuma

Zerde


---Malzemeler---

1 çay bardağı pirinç
1/2 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 tutam safran
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

süslemek için ;

fındık
tarçın

---yapılışı---

5 bardak suyun içine pirinç konulur ve yumuşayıncaya kadar haşlanır. kaynamaya başlayınca içine sıcak suda ıslatılmış kuş üzümü ve fıstık konulur. şeker karıştırılıp kaynamaya devam edilir. suda eritilmiş safran haşlanan pirincin üzerine konulur. kaynamakta olan zerdeyi suda ezilmiş nişasta ilave edilir. biraz daha kaynatılıp son olarak bir yemek kaşığı gül suyu katılır. kaynatmaya devam edilir. pişmesi biten zerde servis kaselerine alınır.soğuduktan sonra üzeri tarçın ve fındık ile süslenir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder