19 Ocak 2010 Salı

Sucuklu Börek


4 adet yufka
250 gram sucuk
2 adet sivri biber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kase galeta unu
1 çay bardağı süt
1 kase rendelenmöiş kaşar

Sucuklar biberler kabuğu soyulmuş domates küçük küçük doğranır. süt yumurta sarısı ve sıvıyağ çırpılarak harç yapılır. 1 bütün yufka serilir içine hazırlanan harcın yarısı dökülür. Tekrar üzerine bir yufka serilir. 2 kat yufka ilk önce görde bölünür. sonra her parça üçe bölünür. toplam 12 parça olur. her parçanın içine hazırlanan içten birer kaşık konularak sigara böreği gibi sarılır. Börekler ilk önce yumurta beyazına daha sonra galeta ununa bulanıp yağlanmış tepsiye dizilir. aynı işlemler devam eder. 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder