21 Kasım 2009 Cumartesi
Haşhaşlı Tatlı
---Malzemeler---
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı haşhaşkabartma tozu
vanilya
Şerbet
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
üzerine kremşanti
Not: kek soğuk şerbet sıcak olmalıdır..
---Yapılışı---
Yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.sırasıyla öbür malzemeler de katılır(içine tarçın veya ceviz konulabilir) Ccıvık bir kek hamuru elde edilir. yuvarlak borcama dökülüp 175 derece frında 20-25 dakika pişirilir. 2 bardak şeker 3 bardak suyla duru bir şerbet elde edilir. Kek pişip soğuduktan sonra şerbet dökülür. şerbeti çektikten sonra üzerine kremşanti sürülür.
Afiyet Olsun.. Mehtap DUYMAZ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder