21 Kasım 2009 Cumartesi

Haşhaşlı Tatlı




---Malzemeler---
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı haşhaşkabartma tozu
vanilya

Şerbet
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su


üzerine kremşanti


Not: kek soğuk şerbet sıcak olmalıdır..


---Yapılışı---

Yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.sırasıyla öbür malzemeler de katılır(içine tarçın veya ceviz konulabilir) Ccıvık bir kek hamuru elde edilir. yuvarlak borcama dökülüp 175 derece frında 20-25 dakika pişirilir. 2 bardak şeker 3 bardak suyla duru bir şerbet elde edilir. Kek pişip soğuduktan sonra şerbet dökülür. şerbeti çektikten sonra üzerine kremşanti sürülür.
Afiyet Olsun.. Mehtap DUYMAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder