27 Mayıs 2010 Perşembe

Hamsi Tava



---malzemeler---
500 gram hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 hanve fincanı sıvıyağ
tuz, isteğe göre pul biber

---Yapılışı---
Hamsiler kılçıkları çıkarılarak ayıklanır. Yıkandıktan sonra süzgeçte süzülür. derin bir kaba mısır unu konulur ve üzerine tuz ve biber eklenir. İki hamsi birbirine yapıştırılarak mısır ununa bulanır. Teflon Bir tavaya yağın yarısı konur. Balıklr Ortadan başlanarak yuvarlak tavaya dizilir. Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirilir. Tava alt üst edilerek kalan yağ ile diğer tarafıda kızartılır. Dü< bir tabağa alınarak servis yapılır.

Mantar Salatası



500 gram mantar
1 kase doğranmış yeşil zeytin
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
yarım demet yeşil soğan yaprağı
4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
1 kase mısır
2 adet domates
1 adet limon
1 fincan zeytin yağı
biraz tuz

---Yapılışı---
Mantarların sadede kafa kısımları yıkanarak doğranır. limonlu suda haslanır ve süzülür. mantarlar bir servis tabağın alınır. üzerine zeytin kırmızı biber domates mısır ve yeşillik doğranır. Limonu ve Zeytin yağı dökülüp tuzu eklenir ve harmanlanır.

Vezir Parmağı

---Malzemeler---
1 paket margarin (oda yumuşaklığında)
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
alabildiğincence un

---Yapılışı---
Malzemeler karıştırılıp hamur yapılır.Parmak şekli verilir. irmiğe bulanıp tepsiye dizilir. Fırından cıkınca 3 su bardağı şerker 3.5 su bardağı suyu kaynatmadan karıştırıp şerbet soğuk şekilde dökülür...

Şehriyeli Tavuk Salatası






---Malzemeler---
1 tane kemiksiz tavuk göğüsü
2 bardak şehriye
1 kase biberli yeşil zeytin
1 kase közlenmiş kırmızı biber
1 kase mısır konservesi
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
3-4 yeşil soğan yaprakları
1 kase doğranmış kornişon turşu

Sosu İçin;
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon'un suyu
3-4 yemek kaşığı nar ekişisi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber

---Yapılışı---
İlk önce bütün malzeme katılarak sos hazırlanır. tavuk göğüsü haşlanır. 1 bardak şehriye sıvı yağ ile kavrulur sonrasında diğer bardak şehriye katılıp 3 bardak su eklenir. Pilav gibi pişirilir(şehriye pilavı 2 renk olur). pişen şehriyenin üzerine haşlanan tavuk tiftilir. Şehriye ve tavuk soğuduktan sonra diğer malzemeler katılır.son olarak sosu eklenerek harmanlanır. servis tabağına alınır.