19 Ocak 2010 Salı

Yumurta Dolması


5 adet yumurta
1-2 dilim beyaz peynir
Baharat(kırmzı biber ,kara biber)
Bir tatlı kaşığı limon suyu
tuz
bir tutam maydonoz

Tumurtalar katı şekilde haşlanır. soyulduktan sonra botlamasına ikiye kesilir. sarıları bir kaba alınır. yumurta sarılarının üzerine tüm malzeme konulur ve çatalla ezilir. karışım tas şeklinde yumurta beyazlarının içine doldurulur. üzerine biraz sıvıyağ gezdirilir. maydonoz ile süslenir.

Sucuklu Börek


4 adet yufka
250 gram sucuk
2 adet sivri biber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kase galeta unu
1 çay bardağı süt
1 kase rendelenmöiş kaşar

Sucuklar biberler kabuğu soyulmuş domates küçük küçük doğranır. süt yumurta sarısı ve sıvıyağ çırpılarak harç yapılır. 1 bütün yufka serilir içine hazırlanan harcın yarısı dökülür. Tekrar üzerine bir yufka serilir. 2 kat yufka ilk önce görde bölünür. sonra her parça üçe bölünür. toplam 12 parça olur. her parçanın içine hazırlanan içten birer kaşık konularak sigara böreği gibi sarılır. Börekler ilk önce yumurta beyazına daha sonra galeta ununa bulanıp yağlanmış tepsiye dizilir. aynı işlemler devam eder. 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.

18 Ocak 2010 Pazartesi

Kürdanda Sosis


2 adet yufka
1 kase sosis( halka halinde kesilmiş)
Kızartmak İçin sıvıyağ

adet tyufkayı ilk önce ikiye sonra dörde katlayınız yarım ay şeklinde olacak (8 kat) katladığınız yufkayı kola kapağı ile yuvarlak şekilde kesiniz(yufka bitene kadar) kürdanlara bir sosis bir yufka olacak. Kızrınca katları açılıp kürdandan çıkıyor. Hazırladığınız kürdanları bol yağda kızartınız.

Kırmızı Biber Dolması


---Malzemeler---
5 adet kırmızı biber
150 gram beyaz peynir
1-2 kaşık krem peynir
biraz doğranmış maydonoz

---Yapılışı---
krımızı biberleri kaynar suda yumuşayana kadar kaşlayınız. haşlandıktan sonra kabukları soyunuz. Beyaz peynir, krem peyniri ve maydonzu karıştırınız. karışımı çekirdeklerini çıkardığınız bibierlerin içine çay kaşığı yardımıyla doldurunuz. doldurduğunuz biberleri tahtanın üstünde 1 parmak kalınlığı ile dilimleyiniz.
AFİYET OLSUN...